Vi er forbundne, Værebro Velkomst. Værebro Park, DAB, Gladsaxe Kommune, Statens Kunstfond

Vi er forbundne, Værebro Park

Professionel fotograf og beboer i Værebro Park, Bent Raspe-Pedersen.

 

 

 

Fotograf Christian Brems

Vi er forbundne, Værebro Velkomst af Karoline H Larsen. Fotograf Christian Brems.

fotograf Christian Brems.

Vi er forbundne, Værebro Velkomst af Karoline H Larsen. Fotograf Christian Brems.

Vi er forbundne, Værebro Velkomst af Karoline H Larsen. Fotograf Christian Brems.

110meter stålrør (Ø273mm) snor sig igennem labyrint af hække på forpladsen ved Værebro Park, Gladsaxe.

Kunstværket Vi er forbundne er en gave fra Statens Kunstfond til Værebro Park. Det fungerer som et velkommen hjem til Værebro Parks beboere og inviterer gæster og den omkringliggende by indenfor.

Værket inviterer til at interagere; gå på opdagelse omkring og under de mange store bølgede metalrør i stærke farver. Rørene symboliserer, hvordan områdets beboere og mennesker generelt er forbundne med hinanden og med omgivelserne.

Kunstneren bag værket Karoline H. Larsen har fået ideen på baggrund af sit mangeårige arbejde med det, hun kalder Snorespor Collective Strings. Der er mere end 80 nationaliteter repræsenteret i Værebro Park. Og netop dette er Vi er forbundne inspireret af:  Forestil dig, at man står med et kæmpe garnnøgle, en snorekugle af energi, som man har viklet. Man holder fast i enden, mens man kaster det, og så står der en anden person griber garnnøglet og kaster i ny retning, og endnu en person samler op og kaster videre på tværs. Således er der farverige Snorespor viklet ind og ud imellem hinanden og forbundne, som billede på et fællesskab.

Tak til Værebro Park’s beboere. Afdelingsbestyrelsen Værebro Park. Styregruppen for kunstværket. Ejendomskontoret. Gårdmændene. Fællesskabet Værebro Park. DAB.
Tak til Gladsaxe Kommune og Social Balance for opbakningen. Tak til produktionen 3D Structural Design, HSM Industri A/S, NIRAS.norge, LE34.
Tak til Statens Kunstfond for finansiering af kunstværket.
Indvielse fotograf Christian Brems

Klargøring Velkomst Værebro.
Idéen om at lave en #labyrint i de tykke hække som kendetegner Værebro Park var en af de første ideer jeg hørte fra en lokal i år 2018 under mit 6 måneder Artist in Residence med Statens Kunstfond. Stor tak til Milonja, Kasper, Anders fra Materielgården i VP, som har motorsavet nye passager i hækkene efter mine spray-markeringer.
#klargjort forpladsen ved @VærebroBibliotek til “Velkomst Værebro – Vi er forbundne”.

NIRAS bøjer et 12 meter langt rør, med en diameter på 273 mm. og en væg tykkelse på 6,5mm. og 3. plan. Radiusen i dette tilfælde er 1365mm. Kvaliteten af materialet er kulstof.

Stærk Tak til Rune Kyvik og hele holdet hos NIRAS – Induction bending i Norge 🪢
💪🏾God styrke til HSM Industri’s chauffører som kl 11:30 kørte færdigbukkede stålrør afsted til HSM Industri i Grenå Dk, hvor “Værebro Velkomst – Vi er forbundne” samles og males i 4 enheder🪢🧩🪢
Model-skulptur: Karoline H Larsen 
Materialer: Diameter Ø6mm silikonesugerør med jerntråd inden i.
Værebro Park Modelbyggeri: August Frimann