Rainbowbridge/Regnbuebroen i Gellerup, Århus

Aarhus Kommunes billedkunstudvalg indstillede Karoline H Larsen til Kulturhovedstad 2017’s lysinstallationsprojekt “Lys over Aarhus” med en udsmykning til gangbroen imellem City2Vest og Gellerup.

Larsen arbejder både installatorisk og borger-inddragende med lyskunst, derfor blev hun valgt, udtrykte Lene Desmentik, daværende forperson for Aarhus Kommunes Billedkunstudvalg.

Regnbuebroen i Gellerup

Når mørket falder på, kommer regnbuelyset til at glide hen over og igennem gitteret på gangbroen ved City Vest. Broen vil derfor ikke længere opleves mørk og utryg. Kunstinstallationen består af syv spots, som kaster farver imod broens gittervæg, og langsomt skifter i et flow af Regnbuens farver.

Repræsentanter fra Beboerbestyrelserne for både Gellerup og Toveshøj har holdt møder med kunstneren og opfordret til at værket’s udtryk blev i regnbuens farver, som udtryk for områdets store mangfoldighed. Tak til Anett S. Christiansen fra Toveshøj og Elsebeth Frederiksen fra Gellerupparkens afdelingsbestyrelser.

Samt tak til Helle Hansen for artiklen om processen med Regnbuebroen – i Gellerup.nu Her er et uddrag af artiklen:

Lokal inspiration

Inspirationen til regnbuen er kommet fra samtaler med lokale beboere sidste sommer, hvor lyskunstneren Karoline H. Larsen var på research i Gellerup i forbindelse med hendes projekt. (Jeg spurgte tilfældigt forbipasserende om deres oplevelse af broen, om deres yndlingsfarver og forhold til regnbuens farver).

Anett S. Christiansen fra Toveshøj og Elsebeth Frederiksen fra Gellerupparkens afdelingsbestyrelser fortalte i den anledning, om Toveshøj-broen over Edwin Rahrs Vej, der var udsmykket som en regnbue i tylstof i forbindelse med afsløringen af byparkprojektet.

Læs hele artiklen her https://gellerup.nu/2018/04/11/regnbuelys-over-gudrunsvej/

Regnbuebroen blev indviet i April 2018.

Det var et kontraktligt krav fra Århus Kommume at lyskunsten kunne flyttes pga de midlertidige forhold i Gellerup. Samtidigt skulle det leve op til kommunens tekniske krav om holdbarhed med en klasse 2 isolering af armaturerne, som derfor blev ombygget og opgraderet til KII. Armaturerne er som standard en KI isolering, som er standard i Europa, men i Århus Kommune ønsker man KII., niveauet over.

DAB bragte artikel i beboerbladet Gellerup/Toveshøj. (link mangler).

Presse: https://gellerup.nu/2018/04/11/regnbuelys-over-gudrunsvej/

Stiften: https://stiften.dk/artikel/gellerup-har-f%C3%A5et-sin-egen-regnbue-lyser-op-n%C3%A5r-m%C3%B8rket-falder-p%C3%A5-2018-4-16

Regnbuebroen Gellerup. from Karoline H. Larsen on Vimeo.

Regnbuebroen Gellerup. from Karoline H. Larsen on Vimeo.

_Regnbuebroen_KarolineHLarsen

rIrcY-Tp

x3yrgjrm

z_y-mIMh

NB! Funktionsbelysningen “det hvide lys fra det runde armaturer” manglede udskiftning af LEDpærerne, derfor lyser tre af de runde armaturer ikke!

Det var ikke en del af den kunstneriske belysning med ansvaret for det hvide lys.

IMG__Regnbuebroen_KarolineHLarsen0028

NB! Funktionsbelysningen “det hvide lys fra det runde armaturer” manglede udskiftning af LEDpærerne, derfor lyser tre af de runde armaturer ikke!

Det var ikke en del af den kunstneriske belysning med ansvaret for det hvide lys.

Regnbuebroen i Gellerup, Århus

Press:
Århus Stifttidende
Gellerup.nu