Plant et flag, Favrholm bydel, Hillerød Kommune

Plant et flag from Karoline H. Larsen on Vimeo.

   

Her er websiden Hillerød Kommune hoster for Favrholm bydekl, hvor Plant et Flag event vises som del af Pionéer Camp
https://www.favrholm.dk/pionercamp/

Kredit: Plant et flag, Karoline H. Larsen.
Film og Fotograf: Christian Brems

Jeg blev inviteret af kunstkonsulent Karin Juhl i Hillerød Kommune til at samskabe et koncept, som kunne være begyndelsen på borger-inddragelse i Favrholm Pionercamp, som er Hillerød’s nye bydel under udvikling og opbygning over mange år. Det var Karin Juhl’s opdrag at kalde det Pionercamp, og hun havde et ønske om flag i bred forstand.

Mit bidrag er kunstaktionen Plant et flag, hvor godt 40 kulturinstitutioner, foreninger og borgere plantede flag og talte om, hvad de hver især drømmer om for Favrholm, Hillerød’s nye bydel. Aktionen blev dokumenteret i filmen til brug på web-medier og internt brug i borger-inddragelsen, samt vist med still-billeder på et billboard sat op foran Pionercamp. *Pionercamp er et problematisk udtryk, men det er en beslutning fra Hillerød Kommune. 

Hillerød Kommune skriver:

“Kranerne bygger bygningerne, mens Hillerøds ildsjæle bygger bylivet op. Tak til alle jer, der var med til at plante et flag i Favrholm 🏗❤

Kunstbegivenheden ”Plant et flag” tidligere på måneden var med til at synliggøre, at udviklingen af Hillerøds nye grønne bydel Favrholm er i fuld gang.

Samtidig var det en kickstart af Favrholm Pionercamp – et område med en container med en stor overdækket terrasse, som bliver sat op senere på sommeren. Her kan foreninger, kulturinstitutioner, borgere, bygherrer og kommunen fx lave sjove events, udstillinger og koncerter, så vi fra start kan gøre Favrholm til et levende sted at bo og arbejde.

Over 40 kulturinstitutioner, foreninger og borgere fandt pionerånden frem, plantede flag og talte om, hvad de hver især drømmer om for Favrholm.

Heriblandt var Hillerod.nu, Byforum, C4, Museum Nordsjælland, Musikskolen, Hillerød Kunstforening, Royal Stage, Hillerød Madmarked, Hillerød Motionsvenner, Styrk din krop, Hillerød Biblioteker, Hillerød Firmaidræt, Amnesty International, DGI, Salto, Klaverfabrikken, Provinsopolis, Hillerøds Riddere, Grejbank Hillerød, Hillerød Event, Streetlab, Grundtvigs Højskole, Frb. Amtsavis, Frivilligcenter Hillerød, Nordsjællands håndbold.”